Lichenii in mediul lor natural
Lichenii in mediul lor natural

 Completați aspectul casei sau biroului dvs. cu decorațiunile noastre din licheni si muschi naturali, create manual.

Lichenii sunt organisme naturale care cresc în pădurile din țările nordice. Pentru utilizarea lor în decorațiuni și finisaje, aceștia trec printr-un proces de potențare a culorii lor naturale cu ajutorul unor coloranți nontoxici. Prin acest proces lichenii pot avea diferite culori, pe lângă nuanțele de verde. În starea lor naturală, lichenii nu au o culoare uniformă, fapt care poate duce la produse finite ce au nuanțe ușor neuniforme. Spre deosebire de finisajele obișnuite, draparea cu licheni este o metodă foarte rapida și spectaculoasă de modificare a aspectului unui interior. Procedeul constă în aplicarea lichenilor prin lipire pe o suprafață verticală, fixă sau mobilă. 

Beneficiile lichenilor decorativi în spațiul interior sunt:

 1. Conferă vitalitate spațiului - lichenii decorativi energizează spațiul interior și îi dau un plus de vitalitate.
 2. Stimulează creativitatea și productivitatea - expunerea la stimulii naturali provoacă schimbări electrochimice la nivelul creierului care sunt responsabile cu funcțiile cognitive și provoacă menținerea atenției o perioadă de timp mai mare. Astfel, orientarea către rezolvarea sarcinilor, găsirea soluțiilor sunt vizibil îmbunătățite.
 3. Reduc stresul și creează un mediu relaxant - elementele vegetale în interior au un puternic efect de relaxare, calmare și îmbunătățesc energia.
 4. Oferă un puternic impact vizual - lichenii decorativi ajută nu doar la amenajare unui spațiu, ci și la construirea identității acestuia. Aceștia transformă orice design de interior simplu într-unul incredibil, devenind atracția vizuală principală.

Principalele caracteristici ale lichenilor decorativi sunt:

 1. Nu au nevoie de întreținere - lichenii decorativi nu au nevoie de întreținere sub orice formă ar fi montați.
 2. Nu întrețin arderea - lichenii decorativi reprezintă material ignifug, nu conțin substanțe care provoacă sau întrețin arderea.
 3. Nu produc alergeni - aceștia nu favorizează apariția insectelor și nu produc niciun fel de alergeni. Adevizul folosit pentru a fi montați este nontoxic.
 4. Nu cresc și nu trebuie tunși - odată culeși, lichenii decorativi nu trebuie tunși pentru că sunt conservați. Montați pe perete, lichenii decorativi nu se mai dezvoltă, nu cresc și nu își schimbă forma.
 5. Sunt montați manual - bucată cu bucată lichenii sunt lipiți sub forma dorită, astfel creându-se un perete cu un impact vizual puternic. Procesul de montare al lichenilor decorativi necesită atenție la detaliu și meticulozitate.
 6. Nu au nevoie de lumină - așa cum nu au nevoie de îngrijire specială, lichenii decorativi nu au nevoie nici de lumină artificială sau naturală.
 7. Sunt un indicator al umidității - locul în care se vor monta lichenii decorativi trebuie să aibă umiditatea de minim 40%, nivel ideal pentru locuit, în caz contrar, lichenii vor deveni casanți, se vor întări și, în timp, aspectul va avea de suferit.
 8. Sunt fonoizolanți - lichenii decorativi nu pot fi considerați o soluție de fonoizolare profesională, dar la suprafețe mari raportate la încăperea în care sunt montați reușesc să amelioreze ambientul.