Ce sunt lichenii stabilizati?

Ce sunt lichenii stabilizati?

Piata aranjamentelor cu licheni in Romania a explodat in ultimul an, si de ce nu? Avem oameni frumosi si creativi care investesc timp, rabdare si creativitate in aranjamente minunate menite sa va aduca un strop de culoare in case/birouri..

Ce sunt lichenii? Cel mai amuzant raspuns a fost al sotului meu: niste mumii..nu sunt nici morti, nici vii :) 
Lichenii sunt cultivati in medii speciale in regiunile nordice. Dupa recoltare sunt uscati complet si apoi rehidratati cu glicerina, sare/otet pentru fixarea culorii si colorant alimentar. Din acest moment ei devin mumii, se usuca la umiditate scazuta, dar nu mai mor, se simt excelent la umiditate peste 50%, dar nu mai cresc. 
De ce ii iubesc? 
- Nu necesita udare
- Nu necesita taiere 
- Nu aduna praf
- Nu sunt alergeni

Pentru a ne bucura cat mai mult timp de ei se recomanda evitarea amplasarii in bataia soarelui, in apropierea surselor de caldura sau a aerului conditionat. 
Cel mai interesant aspect al lichenilor este faptul ca sunt precum plamanii nostri - sunt cel mai bun indicator al calitatii aerului respirat. Astfel, daca lichenii se mentin in mod natural moi si proaspeti, calitatea aerului este optima pentru sanatatea plamanilor. Daca lichenii au un aspect tern si uscat, aerul este uscat si favorizeaza aparitia alergiilor, virozelor, racelilor. 
Lichenii sunt acele pufosenii, care iti pot delecta ochii, stimula creativitatea si avea grija de sanatatea ta :) 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!